Menu
Winkelkar 0

Over ons

Zelf bier brouwen

Na het proeven van verschillende onvolprezen en indrukwekkende trappisten ontstond in 2001 het plan om zelf bier te gaan brouwen. Tal van brouwerijbezoeken en een hele resem fantastische bieruitstapjes later besloten we om van start te gaan. Onze thuisbrouwerij werd kleinschalig opgestart in de Van Geertstraat in de Antwerpse binnenstad en er werd ongeremd geëxperimenteerd wat ons enkele bijzonder lekkere bieren opleverde.

Kamil

Met veel geduld sleutelend aan nieuwe recepten en voortdurend op zoek naar de beste ingrediënten kregen een vijftal brouwseizoenen later de eerste eigen bieren echt vorm. Ons geelbond bier van 6,5° met een zachte toets van tarwe werd een blijver en in 2006 kreeg ons eerst bier officieel de naam Kamil. De thuisbrouwerij werd verder uitgebreid en verhuisde naar Berchem.

Dat smaakt naar meer

Onder meer door een groeiend aantal liefhebbers werd in 2010 gestart met de productie van onze eigen creatie in samenwerking met de Proefbrouwerij. In Berchem is Kamil ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde maar daarnaast brouwen wij verschillende bijzondere speciaalbieren, vaak op maat vaak of in beperkte oplages en ook in samenwerking met andere brouwers.

Belgisch bier

Voor Kamil gebruiken we uitsluitend Belgische hop en sinds 2015 werken voor onze eigen recepten met hopsoorten die we zelf kweken op ons Lints hopveld. Als kleinschalige en zelfstandige microbrouwers dragen wij lokale kwaliteit hoog in het vaandel en dat doen wij al 15 jaar lang op dezelfde manier: geduldig brouwen met de beste ingrediënten, afgewerkt tot in de puntjes.

Laat het smaken!

Koen Fierens