Menu
Winkelkar 0

Over Bieren Van Begeerte

Bieren Van Begeerte is een onafhankelijke, kleinschalige en eigenzinnige microbrouwerij en bierfirma uit Antwerpen. Wij brouwen om onze onvoorwaardelijke liefde voor bier te botvieren en laten u graag mee genieten van onze hedendaagse speciaalbieren. Al onze bieren worden door ons geduldig en kleinschalig op punt gezet in onze microbrouwerij. Sinds 2010 brouwen we sommige van onze beste bierrecepten ook op grotere volumes in samenwerking met de Proefbrouwerij zodat onze voorraad kan volgen.

 - - -

Zelf bier brouwen

Na het proeven van verschillende onvolprezen en indrukwekkende trappisten doorheen de jaren ontstond al in 2001 het plan om zelf bier te gaan brouwen. Tal van brouwerijbezoeken en een hele resem fantastische bieruitstapjes later besloten we om kleinschalig van start te gaan. Onze thuisbrouwerij werd in de kelder opgestart in de Van Geertstraat in de Antwerpse binnenstad en er werd ongeremd geëxperimenteerd wat ons enkele bijzonder lekkere bieren opleverde.

Kamil

Met veel geduld sleutelend aan nieuwe recepten en voortdurend op zoek naar de beste ingrediënten kregen een vijftal brouwseizoenen later de eerste eigen bieren echt vorm. Ons geelbond bier met 6,5% alcohol met een zachte toets van tarwe was mooi in evenwicht en werd een blijver. In 2006 kreeg ons eerste bier officieel de naam Kamil. De thuisbrouwerij werd verder uitgebreid en verhuisde naar Berchem.

Dat smaakt naar meer

Onder meer door een groeiend aantal liefhebbers werd in 2010 gestart met de productie van onze eigen creaties in samenwerking met de Proefbrouwerij. In Berchem is Kamil ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde maar daarnaast brouwen wij verschillende bijzondere speciaalbieren, soms op maat  en vaak in beperkte oplages, soms met onze zelfgekweekte hop en ook in samenwerking met andere lokale brouwers.

Belgisch bier

Voor Kamil gebruiken we uitsluitend Belgische hop en sinds 2015 werken we voor onze eigen recepten met hopsoorten die we zelf kweken op ons hopveld in de Antwerpse Zuidrand. Als kleinschalige en onafhankelijke microbrouwer dragen wij lokale kwaliteit hoog in het vaandel en dat doen wij al 15 jaar lang op dezelfde manier: geduldig brouwen met de beste ingrediënten, afgewerkt tot in de puntjes.

Ons vakmanschap drink je met verstand, laat het vooral goed smaken! 

Koen Fierens