Menu
Panier 0

Onze Duitse hopvariëteiten

Het epicentrum van de Duitse hopteelt bevindt zich in de Hallertau-streek waar er al sinds mensenheugenis hop groeit en er sinds honderden jaren ook op grote schaal wordt verbouwd. Het zacht golvend heuvellandschap tussen Ingolstadt en Munchen staat bekend als één van de grootste hopregio's ter wereld, en is als terroirs onmiskenbaar onderdeel van de befaamde Beierse biercultuur.

The Hallertau hop region in Bavaria is only a fairly small part of the land in Germany, but it is the largest and perhaps most famous hop-growing region in the world. Located about 70 kilometers north of Munich, this region is the first hop variety ever known.

Op onze Hopboerderij Van Begeerte telen we twee Duitse variëteiten uit de Hallertau-streek:

Hallertau Magnum

Magnum is een kruising tussen de Amerikaanse variëteit Galena en een Duitse mannelijke plant die in 1980 werd gekweekt in het het Onderzoekscentrum voor Hop in het Duitse Hüll (Beieren).

Magnum bevat een hoog alfazuurpercentage (10,0% tot 14,5%) en een eerder neutraal aroma. Daardoor wordt deze hopvariëteit vaak gebruikt als krachtige en efficiënte bitterhop. Ons meest recente brouwsel "Cabardouche vol Begeerte 2021" bevat een flinke portie groene Magnumbellen.

Magnum

 

Hallertau Saphir

Saphir is een aromahop die omstreeks het jaar 2000 ook werd gelanceerd door het Onderzoekscentrum voor Hop in het Duitse Hüll (Beieren). Deze nieuwe variëteit werd ontwikkeld als alternatief voor de populaire Hallertau Mittelfrüh die erg ziektegevoelig is. Hallertau Saphir bezit een relatief laag alfazuurpercentage (2,0% tot 4,5%) en bezit een naar citrus neigend aroma.

 

 * The Hallertau is an area in Bavaria, Germany. With an area of 178 km², it is listed as the largest continuous hop-planting area in the world:

Hallertau