Menu
Winkelkar 0

Onze Amerikaanse hopvariëteiten

Cascade

De hopvariëteit Cascade is een kruising tussen de hopvariëteit Fuggle en een mannelijke hopplant*. Deze soort stamt uit een Amerikaans teeltprogramma dat in 1956 begon met het verzamelen van zaden. Onderzoekers aan de Oregon State University kruisten vervolgens diverse soorten. De hop werd gecommercialiseerd vanaf 1971. De naam verwijst naar de Cascade Range, een bergketen die onder andere door de staat Oregon loopt.

Cascade

* Cascade’s mother was the offspring of the English hop Fuggle and continental Serebrianka. She was open pollinated, meaning her father is unknown, but presumably was a wild American hop. She was bred in Oregon. So we call her American: American Cascade. 

Oregon, vlak boven Californië:

Bestand:Map of USA OR.svg - Wikipedia

De Cascade Range van Washington, door Oregon tot in Californië. Met onder meer Mount Hood.

Mount Hood is een vulkaan op ongeveer 70 kilometer ten oosten van de stad Portland. Met zijn 3429 meter is het de hoogste piek van de staat Oregon.

With Mount Hood in the background, orchards and vineyards sweep down to the Columbia River in Washington State.

PHOTOGRAPH BY GREG VAUGHN, ALAMY STOCK PHOTO

Willamette valley 

De Willamette is een rivier in het noordwesten van de VS in de staat Oregon. Het is een zijrivier van de Columbia en heeft een lengte van 301 kilometer. De naam is afgeleid van de naam van een dorp van de Clackamas-indianen.

De rivier stroomt noordwaarts van de Oregon Coast Range naar de Cascade Range en vormt met haar zijrivieren de Willamette-vallei. De weelderige vallei wordt van water voorzien door de overvloedige regenval op de westzijde van de Cascades en vormt een van de meest vruchtbare landbouwgebieden in Noord-Amerika.

Willamette is natuurlijk ook een beroemde hopsoort: "The Willamette cultivar is an aroma variety that was developed in Oregon in the early 1970s."