Hops 2020 in pictures
Gepubliceerd op
Vroeg in het voorjaar worden de voorbereidingen getroffen op ons hopveld.
De lentezon stuwt de onstuimige hopscheuten de lucht in.
Nog voor de zomer van start gaat, ontluiken de prachtige lentebloemen tussen het gebladerte.
Tijdens de warmste maanden van het jaar groeien de hopbloemen uit tot prachtige hopbellen.
Onze hopplanten groeien in stuiken en vormen elk jaar een groter wordende muur vol bellen.
In september start de oogst. Alles wordt bij ons met de hand geplukt zodat alleen de beste bellen geoogst worden.
Tijdens de hopplukdagen wordt er al wel eens een nieuw bier geproefd.
De vers geplukte hopbellen worden verzameld voor het eerste nieuwe brouwsel van het seizoen.
Het grootste deel van de oogst wordt gedroogd en vacuüm verpakt om doorheen de rest van het brouwjaar voldoende voorraad te hebben.
Tijdens het brouwen gebruiken we groene bellen in de kook en daarna opnieuw groene bellen tijdens de vergisting. Verser wordt het niet!
Onze vers geplukte hopbellen gaan rechtstreeks in de brouwketel.